Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 25dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Krem şantiyi hazırlayıp dolapta dinlenmeye bırakıyoruz. Yumurtaları ve şekeri köpük haline gelinceye kadar bir kapta mikserle çırpıyoruz. Kıvam aldıktan sonra kekin diğer malzemelerini de ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Yuvarlak kelepçeli kek kalıbını yağlayıp kekimizi döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Kek piştikten sonra fırından alıp soğumaya bırakıyoruz. Kekimizi kalıptan çıkarıp bıçak yardımıyla dikkatlice arasını ayırıyoruz. Önceden hazırladığımız şantiyi arasına sürüp muz dilimleri yerleştiriyoruz ve kekimizin 2. katını üzerine kapatıyoruz. Bu esnada muzlu pudingi pişirip biraz ılınmasını bekliyoruz. Daha sonra onu da dikkatlice pastamızın her tarafına dikkatli ve eşit bir şekilde dağıtarak sürüyoruz. Üzerine de dilimlediğimiz çilekleri yerleştiriyoruz. Pratik, kolay ama lezzetli bir pasta, afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder