Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- Yarım karpuzun kabuğu
- 1, 5 su bardağı şeker
- 1- 2 tane çubuk tarçın
- 3- 4 tane karanfil
- Yarım su bardağı su
- 3- 4 damla limon suyu
Hazırlanışı
Karpuzun kırmızı kısmını kestikten sonra kabuğunu soyup 2- 3 cm’ lik kareler halinde doğruyorum. Düdüklü tencerede üstünü geçecek kadar suyla 15 dakika pişiriyorum. Sonra suyunu süzüp ayrı bir tencereye 1, 5 su bardağı şekeri, çubuk tarçını ve karanfilleri koyup yarım su bardağı su ekliyorum. Ben kırmızı gıda boyası kullandım. Siz kullanmayabilirsiniz. 20- 25 dakika arada karıştırarak pişiriyorum. En son limon sıkıp 5 dakika daha kaynatıp kapatıyorum. Soğuyunca dondurma, kaymak, krem şanti ile süsleyip üzerine fındık ya da ceviz serpebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder