Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 1 kilo yufka
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- Bir şişe soda
Hazırlanışı
Öncelikle fırın tepsisini yağlıyoruz ve bir tane yufkayı içine seriyoruz. Yanlardan taşacak şekilde olmalı, sonra bir kaseye süt, yumurta sarısı, sıvı yağ ve sodayı ekleyip yufkanın üstüne kaşık yardımı ile gezdiriyoruz. Peynir ve maydanozu baharatlarını da ekleyip 2 kat aralıklar ile serpiyoruz. Her kata sütlü karşımdan gezdiriyoruz. Yufkalar bitince en son kenarlardaki yufkayı üstüne kapatıp kalan karşımı üstüne döküp 180 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder