Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 40dk
Malzemeler
- Yarım kilo kemiksiz derisiz tavuk eti
- 1 su bardağı ekmek kırıntısı (galeta unu)
- Tuz, karabiber
- 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı (eritilmiş)
Hazırlanışı
Önce tavuk etini küçük uzun parçalara kesin (2 parmak eninde). Bir kasede ekmek kırıntısını, tuzu ve karabiberi harmanlayın. Ayrı bir kasede tereyağını eritin. Tavuk parçalarını tek tek önce eritilmiş yağa bandırın, sonra ekmek kırıntısına bulayıp büyük boy borcama tek kat olarak dizin.
Patatesleri hazırlamak için, önce patatesleri yıkayın ve kurulayın (eğer ince kabuklu patates kullanacaksanız, kabuğunu soymanıza gerek yok). Patateslerin büyüklüğüne göre 4-6 parçaya uzunlamasına dilimleyin, elma dilimi gibi. Derin bir kapta yağ ve baharatlarla harmanlayın ve borcama tek kat olarak dizin. Patatesleri ve hazırladığınız tavuk etini 200 derece fırında yaklaşık 30-40 pişirin. Eğer patateslerin üzeri çabuk kızarırsa borcamın üzerinin folyo ile kapatın, patatesler yumuşayınca folyoyu açın üzeri kızarsın, Afiyet olsun.
Not: isterseniz patatesi ve tavuğu iki ayrı borcama dizip ikisini de aynı anda fırına verin, ben ikisini bir borcama pişirdim.
0 yorum:
Yorum Gönder