Yemek Tarifleri

Güveçte Mantarlı Tavuk Sote

0
NefisYemekTarifleri-ZYgBF1I50

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 35dk

Pişirme Süresi: 30dk



Malzemeler

  • Kuşbaşı doğranmış tavuk eti
  • 4 adet mantar
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy patates
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Sotelemek için sıvı yağ
  • 2 çay bardağı sıcak su


Hazırlanışı

Kuşbaşı doğradığımız tavuğu çok az sıvı yağ koyduğumuz tavada rengi dönene kadar soteliyoruz. Ardından doğradığımız biberleri ve soğanları katıp sotelemeye devam ediyoruz. Rendelenmiş sarımsak, patates, domates ve mantarları ekleyip iyice kavuruyoruz. Bütün baharatları ekleyip 2 çay bardağı sıcak su döküp 30 dk pişiriyoruz. Güveç kaplarına alıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri döküyoruz. 200 derecede ısıtılmış fırında kaşar peyniri eriyene ve hafif kızarana kadar bekletiyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Güveçte Mantarlı Tavuk Sote 1

Güveçte Mantarlı Tavuk Sote 2

Güveçte Mantarlı Tavuk Sote 3

Güveçte Mantarlı Tavuk Sote 4

Güveçte Mantarlı Tavuk Sote 6

0 yorum:

Yorum Gönder