Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 2,5 su bardağı hazır portakal suyu
- 4 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı buğday nişastası
Hazırlanışı
İlk olarak portakal suyu, şeker ve nişasta karıştırılıp ocakta kaynayana kadar pişirilir. Pişen jöle su ile ıslatılmış kek kalıbına dökülür, soğumaya bırakılır. Daha sonra süt, irmik ve şeker bir tencerede karıştırılarak pişmeye alınır. Kıvama gelen kaynayan irmikli kısım çok yavaş bir şekilde kalıptaki jölenin üzerine dökülür. Ve 4-5 saat buzdolabında donmaya bırakılır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder