Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 25dk
Pişirme Süresi: 1 saat
Malzemeler
- 2 paket kakaolu kek
- 1/2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1/2 su bardağı ceviz
Hazırlanışı
Kekleri rondodan geçirin ve diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Kelepçeli kalıba elinizle iyice sıkıştırarak yayın. Dolgu için labne ve kremayı 1 dk kadar mikserle çırpın. Şekeri ekleyip çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyip çırpın. Sonra nişasta, un ve vanilyayı da ekleyip kaşıkla karıştırın. Kelepçeli kalıba hazırladığınız hamurun üstüne dökün. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık bir saat pişirin. Sosu için şeftalileri rondodan geçirin, bir tavaya alıp nişasta, şeker ve suyu ekleyip kaynaya kadar pişirin.
NOT: Fırının içine su dolu bir kap koyun. Cheesecake çatlama yapmasın ve kalıbın etrafını folyo ile sarın, yanmaması için. Pişince de fırından hemen almayın, kapağı aralayıp soğutun. Dışarıda da biraz soğuduktan sonra hazırladığımız şeftali sosunu da üzerine dökün. 1 gece buzdolabında bekletip servis yapın. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder