Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 1 saat 30dk
Pişirme Süresi: 40dk
Malzemeler
- 5 su bardağı un
- Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık süt
- Açmak için nişasta
Hazırlanışı
Şerbet için şeker ve su tencereye konulur 15 dk kaynatılıp limon damlatılır. 5 dk daha kaynatılır ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Hamur malzemesinden yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur 30 eşit parçaya ayrılır. 10 parça tabak büyüklüğünde nişasta ile açılarak üst üste koyulur. Tek seferde tepsi kadar açılır. Tepsiye serilir. Ceviz serpilir. Kalan hamurlara da aynı işlem uygulanır. İki katta ceviz koymuş olacağız. Baklava şeklinde kesilir. Üzerine eritilmiş tereyağı dökülüp fırına verilir. Kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak baklavaya şerbet soğuk olarak dökülür. Soğumaya bırakılır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder