Yemek Tarifleri

Elmalı Baklava

0
NefisYemekTarifleri-Jnbi38ML1

Kaç Kişilik: 6-8 kişilik

Hazırlama Süresi: 20dk

Pişirme Süresi: 25dk



Malzemeler

  • 8 adet elma rendesi
  • 1 bardak ceviz içi
  • 14- 18 adet baklavalık hazır yufka
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın


Hazırlanışı

Elmayı rendele ve suyunu sık, hazır olan elma rendesine tarçın, toz şeker, ceviz içi ilave et karıştır.
İstediğin kadar yufkayı tepsiyi zeytinyağı sürüp ıslatarak tepsiye ser ve her katın arasına zeytinyağı sür.
Yufkaların ortasına içi yerleştir ve üstünü de ayni sayıda yufkayla kapat.
Hazırladığın baklavayı dilimle ve kalan zeytinyağını üzerinde gezdir.
190 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişir. Pudra şekeri ile servis yap.

0 yorum:

Yorum Gönder