Yemek Tarifleri

Etli Patlıcan Kebabı

0
NefisYemekTarifleri-M0YCIGIWq

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 25dk



Malzemeler

  • Küçük bir kase kuşbaşı dana eti
  • 1 büyük patlıcan
  • 3 patates
  • 1 büyük domates
  • 1 yeşil biber
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber


Hazırlanışı

Önce eti kavurun. Daha sonra etin yumuşaması için üzerine çiğ sıvı yağ gezdirip, 1 bardak su ilave edin ve pişmesi için küçük ocağa alın.
Bu arada parmak kalınlığında doğranmış patlıcanları, küp doğranmış patatesi ve biberi kızartın.

Bir borcama en alta patates, üstüne patlıcan, sonra et ve biberi koyun. Daha sonra rendelenmiş domatesi, eti kavurduğunuz tencerede pişirin. Baharatlarla beraber sos hazırlayın. Bu sosa 2-3 bardak da kaynar su ilave edin ve borcamdaki kızartmaların üstüne dökün. 200 derece fırında pişmeye bırakın. Patates en altta olduğu için suyu çekip yumuşayacaktır. 10 dakika sonra fırını açıp yemeği bir kez karıştırın. Suyunu çekince fırından çıkarıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder