Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 40dk
Malzemeler
- 150 gram kuşbaşı dana et
- 4 adet patlıcan
- 3 adet kabak
- 2 adet patates
- 1 adet soğan
- Salça
- Pul biber
- Tuz
- Servis yaparken üzerine koymak için maydanoz
Hazırlanışı
Önce kuşbaşı etlerimizi tencereye koyup suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz. Sonra biraz yağ koyup kavuruyoruz. Bu arada soğanları ve çarliston biberi doğruyoruz. Ve etlere ekliyoruz, onlar beraber kavrulurken biz patlıcanları şeritli soyup küp küp doğrayıp acısı çıksın diye tuzlu suya bırakıyoruz. Sonra kabak ve patatesleri soyup küp küp doğruyoruz. Acısı çıkan patlıcanları yıkayıp suyunu sıkıyoruz. Kavrulan malzemelerin üzerine sırayla önce patlıcanları sonra kabakları daha sonra patatesleri koyuyoruz. Bir kapta 1 kaşık salçayı suyla açıyoruz, yağını koyuyoruz. Tuzunu katıyoruz. İsteğe göre de biraz pul biber koyup tenceredeki sebzelerin üzerinden döküyoruz. Kaynasın diye önce altını tamamen açıyoruz. Kaynayınca altını kısıp kısık ateşte pişiriyoruz. Piştiğini sebzelerden anlayabiliriz. Sonra tabağa alıp üzerine taze maydanoz koyup servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder