Yemek Tarifleri

Muzlu Milföy Pastası

0
NefisYemekTarifleri-eDfIsAuXQ

Kaç Kişilik: 10-12 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 25dk



Malzemeler

  • 5 yaprak milföy
  • 2 adet muz


Hazırlanışı

Milföylerin her birini 4 parçaya bölüp yağlı kağıtla kapladığımız tepsiye diziyoruz. 160 derece fırında 15-20 dakika pişiriyoruz. Milföyler pişerken tencerede şekeri, unu ve hindistan cevizini iyice karıştırıyoruz. En son sütü ve yumurtayı ekleyip içinde top kalmayana kadar çırpıyoruz. Tencereyi ocağa koyuyoruz. (En son yumurta eklenecek ki topaklanma olmasın.) Puding kıvamını alana kadar pişirip altını kapatıyoruz ve ılıması için bekletiyoruz. Sonra fırından çıkan milföylerimizin içini spatula yardımıyla kırmadan açıyoruz. Soğuyan kremamızı ve ince ince dilimlediğimiz muzlarımızı milföyün arasına doldurup soğuması için dolaba koyuyoruz ve pastamız hazır. Afiyet olsun.

Muzlu Milföy Pastası

0 yorum:

Yorum Gönder