Yemek Tarifleri

Saray Simidi

0
NefisYemekTarifleri-uduBLDwPv

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 30dk

Pişirme Süresi: 30dk



Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Ceviz büyüklüğünde yaş maya
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz
  • Kulak memesi olacak kıvamda un


Hazırlanışı

Tüm malzemelerimizi yoğurma kabına alıyoruz, güzelce yoğurduktan sonra yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz. Dinlenen hamurumuzdan orta büyüklükte yumaklar yapıyoruz. Bir yumağı yuvarlak şekilde açıyoruz iç harcımızı koyuyoruz, iki ucunu birleştiriyoruz ve diğer yanlardan da kapatıyoruz. Resimde görünen şekli alan simidimizin üzerine fırça ile pekmez sürüp susama batırıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırınımıza veriyoruz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder