Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 10dk
Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 100 gr tereyağı
Hazırlanışı
Tereyağını tencereye koyup eritelim. Eridikten sonra unu ekleyip rengi değişene kadar karıştırarak kavuralım. Daha sonra azar azar sütü ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Tüm sütü bu şekilde ekledikten sonra şekeri de ilave edip karıştırarak kaynamasını bekleyelim. Vanilyayı koyup koyulaşana kadar pişirelim. Ocaktan alıp mikserle 5 dakika çırpalım. Böylece hem daha çabuk soğuyor hem de pürüzsüzleşiyor. Muhallebiyi kuplara veya bir borcama koyup soğumaya bırakalım ve çikolata sosu hazırlayalım. Bunun için sütün içine çikolata sosunu koyup karıştırarak kaynatalım. Kabuk tutmaması için sık sık karıştırarak soğutalım ve muhallebi kuplarının üzerine paylaştıralım. Üzerini fındık, hindistan cevizi vs. İle süsleyip buz dolabına koyalım ve soğuduktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder