Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 150-200 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 2 adet biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası ve biber salçası
- 1 su bardak sıcak su
- Karabiber
- Tuz
- Zerdeçal
- Üzerine çeri domates
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyun, tuzlu suda 30 dk bekletin. Acı suyu çıktıktan sonra kızartın yada közleyin. Tavaya zeytinyağını koyun küp kesilmiş soğanları ilave edin ve kavurun. Üzerine bir tane biberi kesip ekleyin. Bir iki dk sonra kıymayı ve küp kesilmiş domatesi katın. Domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Baharatlarını katın ve ocağın altını kapatın. Fırın tepsisine patlıcanları dizin. Uzunlamasına kesin ve içerisine muskat rendeleyin. İç harç koyun ve üzerine çeri domates ve biber koyun. Sosu için 1 su bardak sıcak su ile salçaları karıştırın. Patlıcanların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derecede 15-20 dk pişirin. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder