Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı Yer Elması

0
NefisYemekTarifleri-t2QaARGJg

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 20dk

Pişirme Süresi: 25dk



Malzemeler

  • 1 kilogram yer elması
  • 1 adet soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz


Hazırlanışı

Yer elmaları soyulur. Uygun büyüklükte doğranır. Tencereye yağ koyulur, ısınınca ince kıyılmış soğan atılır, pembeleşince yer elması eklenir. 5 dakika kadar kavrulur. Üzerine yarım su bardağı su koyulur tencerenin kapağı kapatılır. Daha sonra tuz ilave edilir. Kapalı olarak 25-30 dakika orta ateş ile pişirilir. Ilık servis yaparken dereotu serpebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder