Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 40dk
Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 paket eritilmiş soğutulmuş margarin
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kakao yada 3 dolu çorba kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpıyoruz. İçine eritmiş ve soğutmuş olduğumuz margarini ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Sütü, kakaoyu ve vanilyayı ekleyip iyice çırptıktan sonra karışımımızdan 1 su bardağı ayırıyoruz. Daha sonra un, kabartmatozu ve karbonatı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Kek karışımımızı yağlanmış kalıbımıza döküp 175 derecede önceden ısıtılmış fırınımızda pişiriyoruz. Bir bıçak yada kürdanla piştiğini kontrol ettiğimiz kekimizi fırından çıkarttığımızda beklemeden hemen kekimizin bir çok yerine bıçak sokup çıkartalım ve ayırmış olduğumuz 1 su bardağı karışımımızı sıcak kekimizin üzerine gezdirelim. Kekimiz soğuduktan sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder