Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 40dk
Malzemeler
- 2 su bardağı bulgur
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı su
- İsteğe göre bulyon
Hazırlanışı
Öncelikle pilavımızı hazırlıyoruz. Tereyağını bir tencereye koyup eritiyoruz. Tereyağı eriyince bulguru koyup biraz karıştırıyoruz. Karıştırdıktan sonra suyumuzu döküyoruz ve isterseniz bulyon atıyoruz, pilavı pişmeye bırakıyoruz. Sıra etimizi kavurmaya geldi. Kıymamızı küçük tencereye koyuyoruz ve üzerine 1 su bardağı kadar su döküyoruz. Kıymamız pişerken tuzu döküyoruz. Kıyma pişmeye yakın pul biberini döküyoruz. Daha sonra pilavımız piştikten sonra pilavın içine pişmiş olan kıymayı döküyoruz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder