Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 45dk
Malzemeler
- 400 gram taze barbunya
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet kesme şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet havuç
- Bir tutam maydanoz
Hazırlanışı
Öncelikle barbunyalar ayıklayıp bir tencereye alınıp üzerini geçecek şekilde su eklenerek ocağa alınır. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatıp suyu süzülür. Daha sonra soğanı soyup küp küp doğranıp ve tencereye alınır. Sarımsakları da soyduktan sonra minik minik doğranır ve soğanlarla buluşturulur. Üzerine zeytin yağı da eklenip harlı ateşte 1-2 dakika kavrulur. Ardından domates salçasını da eklenip biraz daha kavurduktan sonra barbunya, kesme şekeri ve tuzu da ilave edilir.
Yaz mevsiminde domates salçası yerine domates rendesi tercih ediyorum. Sonra barbunyaların üzerini geçecek şekilde su eklenip tencerenin kapağını kapatılarak kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra içerisine halka halka doğranan havuç da eklenip barbunyalar yumuşayana kadar pişirilir. Servis yapmadan önce üzeri maydanozla süslenir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder