Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 40dk
Malzemeler
- ½ Kg kıyma
- 2 tane soğan
- ½ demet maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 dolu çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 su bardağı bayat ekmek içi
- 1 yumurta
- ½ çay kaşığı kimyon
Hazırlanışı
Fırında rulo köfte kalabalık sofralar için ideal bir yemek. Ben yanında fırına verdiğim ( sıvı yağ, kekik, çok az kırmızı toz biber ile karıştırıp yağlanmış tepsiye yerleştirdiğim ve fırında kızarttığım ) taze patatesler ile birlikte servis yaptım. Eğer yoğurduğunuz köfteye fazla diyorsanız, yarısını sıkıca sarıp difrize kaldırabilirsiniz. Kesinlikte tadında bir azalma olmuyor. Denemek isterseniz buyurun tarifi.
Kıymamız bir kaba alınır. Ortası açılır, soğan ve maydanozlar küçük doğranır. 1 yumurta kırılır içine, bayat ekmek içi ilave edilir. Baharatları unutmayalım, 1 çay kaşığı karabiber, 1 dolu çay kaşığı kırmızı toz biber, ½ çay kaşığı kimyon koyulur ve başlanır köftemiz yoğrulmaya.
Köftemizi akşam pişireceksek, bir kaç saat öncesinde yoğurup buzdolabına koyarsak, çok daha lezzetli olur.
Yoğurduğumuz köftemizi biraz dinlendirdikten sonra streç filmin üzerinde dikdörtgen şeklinde elimizle açılır. Garnitür ortasına yayılır. Streç yardımı ile rulo yapılır. Yağlanmış borcamın içine ek yeri alta gelecek şekilde yerleştirilir.
İçine su koymadan önce ısıtılmış fırında 170 derecede 20 dakika kadar pişirilir. Daha sonra salçalı veya benim gibi kırmızı toz biber ve domates rendesi ile hazırladığınız 1,5 su bardağı sade su ile 20 dakika daha pişirilir.
Arada servis kaşığı yardımı ile tepside ki sudan köftenin üzerine gezdirilir.
Pişirme zamanını köftenizin kızarma durumuna göre ayarlarsanız daha sağlıklı olacaktır. Ben suyunu iyice çektirdim, köftemde çok güzel kızardığında fırından çıkarttım. Dilimleyerek servis yaptım. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder