Yemek Tarifleri

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

0
NefisYemekTarifleri-BZsXg3FrF

Kaç Kişilik: 12-14 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 40dk



Malzemeler

  • Yarım kilo yaprak (tokat yaprağı)
  • 2 su bardağı dolmalık pirinç
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yeni bahar
  • Tuz
  • Pul biber
  • Zeytinyağı
  • İsteğe göre kuş üzümü
  • 1 adet limon


Hazırlanışı

Bir tokatlı olarak meşhur yaprak sarmamızı paylaşmazsam olmazdı. Öncelikle yaprakları 5 dakika kadar sıcak suda bekletiyoruz. Bu aşamada iç malzememizi hazırlayabiliriz. Geniş bir tavada zeytin yağını kızdırıyoruz ve rendelenmiş soğanları hafif kavuruyoruz. Sonra yıkanmış pirinçleri ekliyoruz. 1-2 dakika kavurduktan rendelenmiş domatesi, baharat ve maydanozları da ekledikten sonra şöyle bir karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz. Biraz soğumaya bırakıyoruz ki sararken yapraklarımız yırtılmasın.Yumuşamış olan yapraklarımızı süzdükten sonra sarma işlemine geçebiliriz. Bir adet yaprak alıp, 1 çay kaşığı ya da yaprağın boyuna göre 1 tatlı kaşığı kadar harçtan alıp yaprağın geniş kısmına koyuyoruz. Önce üstlerden kapatıp sonra kenarlardan kapatıp rulo yapıyoruz. Ne çok sıkı nede çok gevşek olacak. Normal ayarda sarıp tencerenize dizin. Sonra 4 bardak sıcak suya bir adet limonun suyunu sıkın ve 1 çay bardağı kadar zeytin yağını da ekleyip karıştırın, tencerenin üzerine yavaş yavaş gezdirin. Dolmalar pişerken patlamasın diye tam ortasına küçük bir tabak koyun kapağını kapatın ve orta ateşte pişirmeye bırakın. Not : arada bir kontrol edin ki suyunu çektiğinde yanmasın, gerekirse su ilavesinde bulunabilirsiniz. Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder