Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 35dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı haşhaş
- 1. 5 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Yumurta ile şeker çırpılıp diğer malzemeler eklenir. Kek hamuru kıvamına getirilir. Dikdörtgen kalıba dökülüp 185 derecede pişirilir. (Ben büyük dikdörtgen borcam kullanıyorum). Kek ılıkken şerbet dökülür. (Şerbeti de ılık olacak). Soğuyunca krem şanti ile süslenir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder