Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- 1 küçük karnabahar
Hazırlanışı
Karnabaharları yumurta büyüklüğünde parçalara ayırınız ve yıkayınız. Çelik tencerede kapağını kapatıp kendi suyu ile kısık ateşte çok yumuşak olmadan pişiriniz. Çatalla kontrol ediniz. Haşlanan karnabaharları süzüp, biraz soğutunuz.
Kızartırken kullanacağınız sos için yumurta, un ve pırpılçıkayı güzelce çırpın. Karnabaharları içine atıp her yerine bu karışımdan bulayınız. Sonra tavada kızdırdığınız sıvı yağın içine koyup önlü arkalı kızartınız. Servis tabağına alınız.
Servis yapılırken üzeri için bir baş sarımsağı diri kalacak şekilde havanda eziniz. Tavaya az sıvı yağ ilave edip sarımsakları kavurunuz. Üzerine pırpılçıka koyup (1 çorba kaşığı) biraz daha kavurunuz. Bir limon suyu ekleyiniz ve ocağın altını kapatınız, sosunuz hazırdır. Yiyeceğiniz karnabaharın üzerine kaşık ile gezdiriniz. (pırpılçıka yerine pul biber de kullanabilirsiniz)
0 yorum:
Yorum Gönder