Yemek Tarifleri

Arpa Şehriye Pilavı Yapılışı

0




NefisYemekTarifleri-025kDyCMR




Kaç Kişilik: 1-2 kişilik



Hazırlama Süresi: 5dk



Pişirme Süresi:







Malzemeler



  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2, 5 su bardağı su
  • 1 adet tavuk bulyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ






Hazırlanışı



Tencereye sıvı yağ alınıp şehriyeler kavrulmaya başlanır.
Şehriyelerin rengi dönmeye başlayınca bulyon eklenip eritilir.
Bulyon da eriyince suyu dikkatlice koyulur. (Sıçrama yapıyor)
Tuzu ve karabiberi eklenir.
Kaynayana kadar yüksek ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirilir.
Suyunu çekince 15 dk kapağı kapalı dinlendirilir.
15 dk sonra kapağı açılıp karıştırılır. (Karıştırılmazsa birbirine yapışıyor)
Sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.







0 yorum:

Yorum Gönder