Yemek Tarifleri

Şımarık Mantı

0
NefisYemekTarifleri-tQirvC6HF

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 15dk



Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • Tuz
  • Tercihen baharat


Hazırlanışı

Soğan ve kıyma kavrularak iç harcı hazırlanır. Kare milföy parçaları merdane yardımıyla inceltilerek uzunlamasına ortadan kesilerek orta kısmına boydan boya harç dizilerek iki yandan kapatılır ve 2-3 cm aralıklarla kesilir. Üzerine yumurta sürülüp fırına verilir. Üzerine kullanacağımız yoğurda tercihinize göre sarımsak ekleyebilirsiniz. Yoğurdun koyu olmasında fayda var. Malumunuz ki milföy çabuk yumuşayan bir malzeme. Afiyet olsun.

Şımarık Mantı

0 yorum:

Yorum Gönder