Kaç Kişilik: 10-12 kişilik
Hazırlama Süresi: 35dk
Pişirme Süresi: 10dk
Malzemeler
- 2, 5 su bardağı havuç rendesi
- 1 paket petit beurre bisküvi (küçük paketlerde =35 tane bisküvi içeriyor)
- 1 su bardağı şeker
- Göz kararı ceviz
- Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Şekeri ve rendelenmiş havucu bir tencereye alın. Ocakta hafif ateşte havuç suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin. Havuçlar şekeri ve kendi suyunu çekince altını kapatıp ılımaya bırakın.
Şekerli havuç karışımı ılıyınca, içerisine ufak parçalara ayrılmış bisküvileri ve göz kararı cevizimizi ekliyoruz.
İstersek de bir borcama yayarak, kesip kare şeklinde cezeryeler elde ediyoruz. Top şeklinde yapacağımız cezeryeler ellerimize yapışabiliyor. Bunun için elimizi hafif ıslatarak cezeryenin yapışmasını önleyebiliriz. İsteğe bağlı olarak hindistan cevizine bulayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Şekeri ve rendelenmiş havucu bir tencereye alın. Ocakta hafif ateşte havuç suyunu salıp çekene kadar ara ara karıştırarak pişirin. Havuçlar şekeri ve kendi suyunu çekince altını kapatıp ılımaya bırakın.
Şekerli havuç karışımı ılıyınca, içerisine ufak parçalara ayrılmış bisküvileri ve göz kararı cevizimizi ekliyoruz.
İstersek de bir borcama yayarak, kesip kare şeklinde cezeryeler elde ediyoruz. Top şeklinde yapacağımız cezeryeler ellerimize yapışabiliyor. Bunun için elimizi hafif ıslatarak cezeryenin yapışmasını önleyebiliriz. İsteğe bağlı olarak hindistan cevizine bulayabilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder