Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 15dk
Malzemeler
- 10 adet patates
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Sıvı yağ
Hazırlanışı
İlk olarak patatesler soyulur, yıkanır, doğranır büyük bir kaseye konur. Tekrar ayrı bir borcam da mısır unu, kırmızı biber, kimyon, karabiber, kekik konur karıştırılır. Ardından doğranan patatesler mısır unlu karışımla harmanlanır ve kızgın yağda kızartılır. Kızardıktan sonra patatesler servis tabağına alınır servise sunulur. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder