Yemek Tarifleri

Arpa Şehriye Çorbası

0


NefisYemekTarifleri-8PMXKQdmz

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 25dk


Malzemeler

  • Bir litre (yaklaşık beş su bardağı) et suyu veya su
  • Yarım su bardağı şehriye
  • İki yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir yemek kaşığı un
  • Bir havuç
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 dal maydanoz
  • İsteğe göre baharat (üzerine)



Hazırlanışı

Unu bir tencerede hafif sararıncaya kadar kavuruyoruz. Tenceremizi kenara alıyoruz. Hafif soğuduktan sonra tenceremize önceden hazırladığımız et suyunu yada suyu ilave ediyoruz. Sürekli karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra tenceremizin altını kısıyoruz. Şehriyeyi ve rendelenmiş havucu ilave ediyoruz. Yavaşça karıştırıp şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Ateşten almadan tuzunu ilave ediyoruz. Kaselere koyarak üzerine kıyılmış maydanoz serpiştiriyoruz. İsteğe göre baharat ilave ederek sıcak servis yapıyoruz. Çorba kültürü zaten çok geniş olan bir ülkeyiz. Bu da farklı bir tarif. Afiyet olsun:)
Arpa Şehriye Çorbası 2



0 yorum:

Yorum Gönder