Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- Bir kilogram taze bezelye (fotoğraftaki gibi)
- Yarım kilogram domates
- Bir kuru soğan
- İki adet çarliston biber
- Bir çay bardağı sıvı yağ
- Bir tatlı kaşığı tuz
- Bir tatlı kaşığı şeker
- Bir diş sarımsak (İsteğe göre)
Hazırlanışı
Taze bezelyelerimizi ayıklayarak işimize başlıyoruz. (Fotoğrafta bezelyeyi tutan küçük oğlum. Kendisine çok teşekkür ediyorum) Ayıkladığımız bezelyeleri yıkadıktan sonra iki santim kalınlığında doğruyoruz. Soğanları küp küp doğruyoruz. Soğanlar yağda pembeleşirken ince doğradığımız biberleri ve kabuklarını soyarak küp küp doğradığımız domatesleri de ilave ediyoruz. Domatesler biraz yumuşadıktan sonra bezelyelerimizi bu karışma ilave ediyoruz. Tuz ve şekeri kattıktan sonra bir iki kez karıştırıp kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra kıyılmış maydanoz ve isteğimize göre bir diş rendelenmiş sarımsağı ilave ederek servis yapıyoruz. Afiyet olsun:)
0 yorum:
Yorum Gönder