Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 150 gram kuşbaşı et (çok küçük doğranmış)
- 1 kase dolusu yoğurt
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- Limon suyu
- Sarımsak
- Su
- Tuz
Hazırlanışı
Etler ufak ufak doğranır ve yıkanır. Orta boy tencereye yarıdan az fazla su konularak etler iyice yumuşayana kadar pişirilir. Bir kapta yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyu ile terbiyesi hazırlanır. Etler iyice pişince kaynar sudan 1 kepçe alınarak terbiye ile karıştırılır. Bu şekilde yoğurt kesmesi önlenir ve karışım tencereye dökülür ve hızla karıştırılır. Sarımsak isterseniz ezerek koyabilirsiniz. Ben bütün olarak koyup pişince çıkartıyorum. En son olarak tuz ilave edilir. Çorba bir süre kaynatılıp ocaktan alınır. Servis için üzerine eritilen tereyağı gezdirilir. Çorbamız hazır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder