Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 40dk
Malzemeler
- 500 gram kuzu eti
- 5-6 adet domates (ben yaz mevsiminde hazırlanmış biberli domates konservemi kullandım)
- 3-4 adet yeşil biber
- 2 adet orta boy soğan
- 2-3 diş sarımsak
- Sıvı yağ
- Tuz
- Pul biber
Hazırlanışı
Önce yağımızı sacımıza döküyoruz. Isınan yağın içine etlerimizi döküp kavuruyoruz ve kapakla kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişiriyorum. Sonra küp küp doğradığımız soğan ve yeşil biberleri katıp karıştırıyoruz. Yarım su bardağı kadar sıcak su döküp üstünü kapatıyoruz. Güzelce kavrulan etlerimizin üstüne küp küp doğradığımız dometeslerimizi, sarımsakları, tuzu, pul biberi döküp karıştırıyoruz. Ardından tekrar ağzını kapatıp güzelce suyunu çekene kadar dikkat edin. Az sulu olacak şekilde pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder