Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 20dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- 4 adet kabak
- 1 kuru soğan
- 3 domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3 yumurta
- Tuz
- Pul biber
Hazırlanışı
Soğanı küp küp doğrayıp güzelce kavuruyoruz (kavurma esnasında tuzu katılım ki çabuk ölsün soğanlar) Bir tatlı kaşığı salçayı da soğanlarla kavuralım. Çiğ kokmasın diye. Küp küp doğradığımız domatesleri de ekleyip suyunu çekip pişmeye yüz tuttuğunda üzerine küp küp doğradığımız kabakları ekliyoruz. Pul biberi katıyoruz. Kabağımız da piştiğinde üzerine yumurtamızı kırıp güzelce karıştırıyoruz. Üzerine sarımsaklı yoğurt yapılıp yenilebilir. Hem çok lezzetli hem de çok ucuz bir yemek. Hem peygamber Efendimiz kabak yemeyen ahmaktır demiş hanımlar, çokta sağlıklı:) Kolay gelsin şimdiden sevgilerle.
0 yorum:
Yorum Gönder