Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 15dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasulye (4-5 saat önceden ıslatılmış olması lazım )
- 125 gr dana sucuk
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım tatlı kaşığı acı pul biber
Hazırlanışı
Bu yemeği yapmak için sabah kalktığımızda ilk işimiz fasulyeyi sıcak suyla ıslatmak olsun yada gece yatmadan önce de ıslatılabilir ama en az 4-5 saat suda beklemesi lazım. Ben fasulye yemeğini yaparken soğan koymadım ama siz isterseniz katabilirsiniz. Soğan sevmeyen biri olarak soğansız da çok güzel oldu:) Yemeğimizin yapımına geçerken ilk önce düdüklü tencere küp küp doğradımız sucukları yağda 1-2 dk çevirelim. Ardından saçayı ve pul biberi de ekleyip kavuralım. Suda ıslattığımız fasulyeyi iyice yıkadıktan sonra tenceremize ilave edelim. Ardından üstünü geçinceye kadar sıcak su ve tuz ekleyip düdüklümüzün kapağını kapatalım. Düdüklü kaynamaya başlayınca 35 dk kısık ateşte kaynatalım (yemeğimizin pişip pişmediğini kontrol edelim, gerekirse 5 dk daha kaynatalım) Yanında acı biber turşusuyla servis edince bir muhteşem oluyor:) afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder