Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 25 adet kuru patlıcan
- 1 su bardağı pirinç
- 250 gr kaburga üstü kıyma
- Yarım demet maydanoz
- 3 adet kuru soğan
- 4-5 diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz
- Nar ekşisi veya sumak ekşisi
- Pul biber
- Limon
- Biber salçası
- Domates salçası
- Tuz
Hazırlanışı
Öncelikle patlıcanları haşlayalım, tırnağımız geçinceye kadar pişirelim. Başka bir yerde pirinçleri ıslatalım, yaklaşık 20 dakika. Daha sonra içi için gerekli tüm malzemeyi karıştıralım. Patlıcanların yarısına kadar doldurduktan sonra resimdeki gibi kapatalım. Üzerini geçmeyecek kadar hazırladığımız sosu üzerine dökelim. Afiyet olsun
Ekşi ve acı ayarını damak lezzetinize göre yapınız.
0 yorum:
Yorum Gönder