Kaç Kişilik: 8-10 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi:-
Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 4 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve tereyağını homojen olacak şekilde karıştırın. Pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek çok sert olmayacak kıvama gelene kadar ununuzu ekleyin.
Kreması için tencerede süt, toz şeker, un ve nişastayı karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşınca bir limon suyunu içine ilave ederek çırpın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak içine muhallebi koyup kapatın. 170 derecelik fırında pişirin. Üzeri için ben pudra şekeri kullandım isteğinize göre bitter çikolata da tercih edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder