Kaç Kişilik: 12-14 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 250 gr margarin veya tereyağı
- 2 adet yumurta (birinin akı üzerine)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yaklaşık 4-5 bardak un
Hazırlanışı
İlk olarak margarin, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya el ile yoğrulur. Daha sonra karışıma kontrollü olarak un ilavesi yapılarak hamur yapılır.
Ayrı bir kapta tahin, şeker ve ceviz kaşık ile karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır. Hamurdan küçük parçalar alınarak merdane ile açılır ve arasına tahinli karışım ince olarak sürülür. Rulo yapılan hamur 2 parmak şeritler halinde kesilerek ilk önce yumurta akına daha sonra susama bulanır. Tepsiye dizilip 180 derecede yaklaşık 20 dk pişirilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder