Yemek Tarifleri

Kafesli Tavşan Yahni

0


NefisYemekTarifleri-tGjvzN003

Kaç Kişilik: 1-2 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 20dk


Malzemeler

  • 1 adet tavşan göğsü
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 4 adet patates
  • 1 büyük boy havuç
  • 2 diş sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • İsteğe bağlı karabiber, kimyon



Hazırlanışı

Öncelikle tavşan etimizi jülyen jülyen doğrayıp tenceremize alalım. Ben biraz su kattım. 1 çay bardağı kadar suyunu salıp çekene kadar pişirdim.
Havuçları önce ayrı bir tencerede sade suyla haşladım.
Sonra sıvı yağ döküp kavuruyoruz bu sırada soğanlarımzı katalım ufak ufak kıyılmış soğanlarımızla kavurmaya devam edelim.
Sarımsakları büyükçe dilip katalım pişirmeye devam edelim. Bu sırada tenceremizin kapağı sürekli kapalı olsun. Karıştırmak için açalım sadece ki etimiz güzel pişsin.
Havuçlarımıza katıp karıştıralım biraz da havuçla pişsinler, kavrulsunlar ve etimiz de güzel pişip sebzeyle güzelce bir uyum yakalayınca altını kapatabilirsiniz:)
Bu arada kızartma tavamızda patateslerimizi tuzlayıp kızartalım
Yemeğimizi tabağımıza alalım ve kafes görevini yapacak patateslerimizi dizelim etrafına. Ben şehriyeli pilav ile ikram ettim.
Ayrıca bu yemeğimizin yanına haşlanmış kırmızı pancar da ekleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN



0 yorum:

Yorum Gönder