Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 40dk
Malzemeler
- 4 tane çupra
- 3 diş sarmısak
- 1 kase zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1çay kaşığı kimyon
- Tuz
Hazırlanışı
Fırını 225 dereceye ayarlayıp ısıtalım. Çupraların içini dışını hafif tuzlayalım. Bir kaseye zeytin yağını alalım. Sarımsakları içine rendeleyip baharatlarını ve yeteri kadar tuzunu katalım. Güzelce karıştırıp yumurta fırçasıyla balıkların içine dışına sürelim. Fırının ızgarasına alalım. Fırın tepsisine yarıya kadar su dolduralım. Izgarayı fırının orta katına yerleştirelim. Su koyduğumuz tepsiyi de bir alt katına yerleştirelim. Balıklar pişene kadar, üzerileri kurudukça kalan sosu fırçayla sürelim. Tepsideki su azaldıkça tekrar su ilave edelim. Böylelikle balıklar kurumadan pişecektir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder