Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 1 paket Hüner margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı susam
- 1 su bardağı iri dövülmüş antep fıstığı
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Hazırlanışı
İlk önce susam ve antep fıstığı teflon tavada hafif kızarıncaya kadar kavrulur. Susam hemen renk değiştirdiği için fazla ateşte tutmamanız gerekiyor. Bu karışımından çeyrek bardak ayırıp kalanını hamur yoğuracağımız kaba alıp oda sıcaklığındaki margarin ve kalan malzemeler eklenip aldığı kadar unla kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Ben şekil vermek için kalıp kullandım. Hamurdan parça alıp ayırdığımız susam ve antep fıstığı karışımına batırıp kalıba bastırıp çıkartılır yağlanmış tepsiye dizilir ve pişirilir
0 yorum:
Yorum Gönder