Yemek Tarifleri

Kalp Pasta Yapılışı

0
NefisYemekTarifleri-jQaEtij92

Kaç Kişilik: 8-10 kişilik

Hazırlama Süresi: 15dk

Pişirme Süresi: 25dk



Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 yumurtanın akı
  • Rulo katkat
  • 1 bardak soğuk süt
  • 1 paket çikolata sos


Hazırlanışı

Yumurta (birinin akını ayıralım) şekerle çırpılır. Yağ, süt, un, kakao, kabartma tozu eklenip çırpılır. Bir kaba hindistan cevizi, yumurta akı, bir yemek kaşığı şeker ekleyip karıştırılır. Kalp kalıbı yağlanır. Karışımın yarısı eklenir. Arasına hindistan cevizli karışım eklenir. Düzeltilir ve kalan karışım üzerine boşaltılıp fırında pişirilir. Soğumaya bırakılır. Çikolata sosu hazırlanır. Soğuyan pastanın üzerine yayılır. Kenarına rulo katkatlar dikkatlice dizilir. Dolapta biraz bekletip sonra sevis yapılır. Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder