Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 35dk
Malzemeler
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 3 su bardağı normal un
- 2 su bardağı ılık su
- 3 çay kaşığı instant kuru maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Tüm malzemeler yoğurulur. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurulur. Sonra mayalanması için 1 saat üzeri kapatılıp dinlendirilir. Ben küçük ekmekler yaptım siz dilediğiniz büyüklükte yapabilirsiniz.
175 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıktığında bir bezle kapatıp hamurun içini çekmesi beklenir.
AFİYET OLSUN.
0 yorum:
Yorum Gönder