Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 1 saat
Pişirme Süresi: 1 saat 30dk
Malzemeler
- 250 gr kuzu kuşbaşı et
- 2 kuru soğan (doğranmış)
- 3 domates (iri dilimlenmiş)
- 1 baş sarımsak (doğranmış)
- 4 büyük boy patlıcan (doğranmış, kızarmış)
- 4 biber (doğranmış, kızarmış)
- 2 orta boy patates (doğranmış, kızarmış)
- 4 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı biber salçası
Hazırlanışı
Kuşbaşı eti yarım bir su bardağı su ile tencerede 5 dakika haşlıyoruz. İnce doğranmış iki soğanı da koyup kavuruyoruz. Patlıcan, patates, biberleri iri iri doğrayıp kızartıyoruz. Borcama ilk etli soğanı yayıyoruz. Üzerine de ilk patlıcan, sonra da patates ve biberleri diziyoruz. Doğradığımız sarımsakları da aralara serpiştiriyoruz. Dilimlediğimiz domatesleri de üzerine diziyoruz. 4 su bardağı su ile 2 yemek kaşığı biber salçasını karıştırıp üstüne döküyoruz. Salça kendimizin olduğu için tuzu yemeğe yetiyor. Salçasına göre tuzunu siz kendiniz ayarlarsınız. Fırının en yüksek derecesinde 1,5 saat pişiriyoruz. En çok sevdiğim patlıcan yemeğidir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder