Kaç Kişilik: 2-4 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 1 su bardağı leblebi tozu
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 150 g yumuşak tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı
Tarif tamamen özgündür ve hiç bir yerden alınmamıştır. Epeyce uğraşarak geliştirdiğim bu tarif ile ağızda dağılan, mis gibi leblebi ve tereyağı kokan harika kurabiyeleriniz oluyor. Ölçüler birebirdir, güvenle deneyebilirsiniz. Sonrasında bana kesinlikle teşekkür edeceksiniz, eminim:)
Önce leblebi tozu ve pudra şekerini güzelce eliyoruz. Tereyağını ilave edip yoğuruyoruz. Sonra diğer malzemeleri de ilave edip iyice yoğuruyoruz. Hamuru 10 dakika dinlendiriyoruz ve fırınımızı bu sırada 150 dereceye ısıtıyoruz. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar koparıp yağılı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Lütfen daha büyük yapmayın aksi halde kurabiyeler parçalanabilir. Sıcak fırında tam 20 dakika pişirilir. Pişince üzeri hafifçe çatlayacak ve yaklaşık iki katı kadar kabaracaktır. Fırından tepsiyi çıkarınca, tamamen soğumasını bekleyip sonrasında servis tabağına dizin. Benimkiler hemen bitti ama eminim ki bu kurabiyeler uzun süre bayatlamayacak. Çok övdüm belki ama inanın az bile, tadına. Denemenizi yürekten öneriyorum, kesinlikle çok ama çok memnun kalacaksınız. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder