Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 10dk
Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 orta boy soğan
- 1 su bardağı irmik
- Tuz
- Biber salçası
- Kimyon
- Fesleğen
- Tuz
- Yarım bayat somun ekmek
Hazırlanışı
İlk önce irmiğe su döküp şişmesini sağlıyoruz. Ekmeğimizi suyun içine koyup ıslanmasını sağlıyoruz. Sonra ekmeğimizi elimizle sıkıp hiç su bırakmamaya dikkat ediyoruz. Bulgur, biber salçası, soğan, baharatı ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz. Arada bir elimizi suyla ıslatıp bulguru yoğurarak yumuşatıyoruz. İrmik ve ekmeği katıp yoğuruyoruz. Elimizi ıslatıp yuvarlak şekil verip kızartıyoruz. (Yağımız kızgın olmalı)
0 yorum:
Yorum Gönder