Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 20dk
Malzemeler
- 300 gr dana kuşbaşı
- 4 adet patlıcan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2-3 diş sarımsak
- 2 orta boy soğan
- Yarım demet maydanoz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı
Öncelikle patlıcanları alacalı doğrayıp kızartalım ( ben bu tarifimde geçen yaz kızartıp difrizlediğim patlıcanları kullandım )
Etleri 2 yemek kaşığı yağ ile etler kendi suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çeken etlere üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip tekrar yumuşayana kadar pişmesini sağlayalım. Etler pişerken soğan, yeşil biber, sarımsakları doğrayalım. Suyunu çeken ve pişen etlere doğradığımız malzemelerimizi ekleyip 1 yemek kaşığı tereyağı ile kavuralım. Salçaları da ilave ettikten sonra kızarttığımız patlıcanları ilave edelim ve üzerini geçmeyecek kadar sıcak su koyup tuzunu da attıktan sonra bir taşım kaynatıp altını kapatalım. Üzerine isteğe bağlı sarımsaklı yoğurt koyup maydanoz ile servis yapalım. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder