Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 25dk
Malzemeler
- 1/2 paket tagliatelle ( +/- 250 gr)
- 1 paket dondurulmuş jumbo karides (boy: 26-30, 500 gr)
- 1/2 litre sıvı krema
- 2 diş sarımsak
- 1 tane küçük soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı ucuyla karabiber (taze çekilmiş)
- 6-7 yaprak taze fesleğen
- 9-10 adet cherry domates
Hazırlanışı
Bir tencereye sıcak su koyun ve içersinde tagliatelleri pişirin. Ben aldante sevmediğim için üzerinde yazan süreden biraz daha fazla pişirdim. 10 dk kadar pişirdim. Buzluktan çıkardığınız karidesleri çözülmesi için bekletin veya sıcak suyla buzunu çözün. Kardisleri temizleyip, kanalarını temizleyin. Genelikle sırt kısmında bulunur. Sarımsakla, soğanı yemeklik küçük küçük doğrayın. Cherry domatesleri 4′e bölün. Wok tavanın içerisinde zeytinyağıyla tereyağını atın ve eriyince içerisine soğanla, sarımsakları ekleyip şeffaflaşana kadar pişirin. Temizlenmiş karidesleri atın içersine. Karideslerin renkleri değişip kıvrılacaktırlar, bu esnada sularını salarlar. Karidesleri tavadan çıkarın ve wok tavasının içerisine kremayı ekleyip karıştırın. Wokun içerisine domatesleri ekleyin ve bir kaç dakika pişirin. Tuzunu, karabiberini ve kırmızı toz biberini de ekleyin. Fesleğenleri ellerinizle bölüp sosun içerisine atın ve karidesleri ekleyip +/- 5 dk kadar pişirin. Sosunuz kıvama gelince süzdüğünüz tagliatelleleri içerisine atın. Parmasen peyniriyle servis yapın. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder