Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama Süresi: 5dk
Pişirme Süresi: 5dk
Malzemeler
- 2 yumurta sarısı
- 100 g beyaz peynir
- Bir avuç kıyılmış maydanoz
- Karabiber
- Pul biber
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yeterince dilimlenmiş ekmek
- Biraz tereyağı
Hazırlanışı
Bayat ekmekleri değerlendirerek yapabileceğiniz, kahvaltıda yedikçe yemek isteyeceğiniz harika bir lezzet. Beyaz peynirler çatalla ezilir, kıyılmış maydanoz ve diğer tüm baharatlar eklenerek bir harç hazırlanır. Bayat ekmek dilimlerine yumuşak tereyağı sürülür ve üzerine hazırlanan harçtan bolca sürülür. (Dilimlere göre bir yada iki tatlı kaşığı dolusu ) Bir tepsiye dizilerek 180-200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Ben tam buğday ekmeği kullandım. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder