Kaç Kişilik: 1-2 kişilik
Hazırlama Süresi: 30dk
Pişirme Süresi: 30dk
Malzemeler
- 1 kg hamsi
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Mısır unu veya normal un
- Tuz
Hazırlanışı
Balıkları ayıklayıp, yıkayın. Süzgeçte suyunu süzdürün. Tuzlayıp, mısır ununa bulayın. Tavaya 2 kaşık yağ koyun. Tavaya resimdeki gibi dizin. 2 kaşıkta üzerinden yağ gezdirin. Balıkların ilk önce bir yüzünü sonra çevirip diğer yüzünü, arada tavayı sallayarak güzelce kızartın. Tavayı şöyle bir salladığınızda balıklar tavadan ayrılmışsa altı kızarmış demektir. Tavanın kendi hamsi kapağı varsa kapakla, yoksa düz bir tabakla balıkların üzerine kapatın ve tavayı ters çevirin. Önceden biraz yağlarsanız kapağı, daha iyi olur. Kapaktaki balıkları tavaya dikkatli bir şekilde bırakın. Aynı işlemi tekrarlayıp, balıkların hepsini kızartın. Hamsi tavası ağır olduğu için ben yapamıyorum, normal hafif küçük tavalarda daha rahat yapabiliyorum. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder