Yemek Tarifleri

Tortiyon Tuzlu Kurabiye Tarifi

0
NefisYemekTarifleri-Th1SKK9G2

Kaç Kişilik: 8-10 kişilik

Hazırlama Süresi: 10dk

Pişirme Süresi: 20dk



Malzemeler

  • 350 gr un
  • 125 gr beyaz peynir
  • 125 gr tereyağı
  • 50 gr krema
  • 1 adet yumurta
  • 5 gr tuz


Hazırlanışı

Üzeri için olacak tüm malzemelerin haricindekileri var ise mikserinizde yok ise elimizde yoğuruyoruz. Ben kitchen aid kullanıyorum hem daha kolay hemde hamur tam olarak karışıyor. Bu tarz bir mutfak aletiniz var ise palet ucuyla hamuru karıştırabilirsiniz. İyice harmanlandığında hamuru strece sarıp +4 buzdolabına kaldırın ve en az 30 dakika dinlenmesini bekleyin. Hamuru işleyeceğiniz zaman açacağınız yere un serpin ve istediğiniz gibi şekillendirin. Fırın tepsisini margarinle ince bir tabaka olacak şekilde yağlayabilir yada silpat veya fırın kağıdı kullanabilirsiniz. Şekil verip tepsiye dizdikten sonra yumurta sarısını sürün üzerine, istediğiniz gibi susam yada çörek otunu serpin. Ben her ikisini de kullandım. Fakat çörek otu kullanırken çok dökmemeye dikkat edin kurabiyenizi acılaştırmasın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Dakikası fırınınıza göre değişebilir. Kontrollü gidip üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarttıktan sonra soğumasını bekleyin. Ayrıca işlenmemiş hamurunuzu – 18 deep freeze de saklayabilirsiniz. 1 gün önceden +4 tarafına koyarak çözdürülebilir. Hamurunuzu streçleyip üzerine adını tarihini saatini yazarsanız diğer var olan ürünlerinizle karıştırmaz hangi tarihte yapmış olduğunu kullanımının ne zaman sonlanacağını bilebilirsiniz. Hepinize şimdiden afiyet bal, şeker olsun :)

Tortiyon Tuzlu Kurabiye Tarifi 1

Tortiyon Tuzlu Kurabiye Tarifi 2

Tortiyon Tuzlu Kurabiye Tarifi 4

tortiyon-tuzlu-kurabiye-tarifi-fotografi-Tortiyon Tuzlu Kurabiye Tarifi 5

Tortiyon Tuzlu Kurabiye Tarifi 6

Tortiyon Tuzlu Kurabiye Tarifi 7

0 yorum:

Yorum Gönder