Kaç Kişilik: 6-8 kişilik
Hazırlama Süresi: 10dk
Pişirme Süresi: 10dk
Malzemeler
- İki su bardağı bulgur
- Bir kuru soğan
- Bir su bardağı et suyu
- Bir su bardağı su
- Salça
- Sıvı yağ
- Tuz, karabiber
- Üzerine 100 gr kıyma
Hazırlanışı
Soğanları ince doğrayıp tencereye ekleyip sıvı yağda, soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin. Salçayı ve et suyunu da ekleyelim. Kaynamaya başlayınca bulguru, karabiberi de ekleyelim Karıştırıp pişmeye bırakalım. Tavaya sıvı yağı ve kıymayı ekleyip kavuralım. Birazda tuz ekleyip altını kapatalım. Servis tabağına bulgur pilavını koyalım. Üzerine kavurduğumuz kıymayı ekleyelim, yufka ekmek ve ayranla çok güzel oluyor. Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder